Het ontstaan van Onze Markt

 

De mensen achter Onze Markt.

Hoi! Wij zijn Simon, Hester en Minne. Wij zijn de initiatiefnemers en vormen het dagelijks bestuur van Onze Markt.

Simon.jpg

Simon

Ik ben een dromer en een doener. Ik wil de wereld beter achterlaten dan dat ik ‘m gevonden heb. Voedsel is zo’n belangrijk aspect van het leven! We eten namelijk elke dag en zullen altijd eten nodig hebben. Voor mij begint een betere wereld daarom bij beter voedsel. Er zijn zoveel uitdagingen in ons voedselsysteem: van biodiversiteitsverlies tot te lage prijzen voor boeren en telers. Ik wil mijn durf om te dromen en mijn doorzettingsvermogen om te doen inzetten om een eerlijke, volhoudbare en transparante voedselketen te creëren. 

Hester.jpg

Hester

Voedsel en design spelen een belangrijke rol in mijn leven. Tijdens mijn studie Food Innovation leerde ik over ons huidige voedselsysteem. Ik kwam tot de conclusie dat wij als consument de waarde van voedsel uit ons oog zijn verloren. We worden gedreven door prikkels in de supermarkt en zien ons voedsel niet meer als iets levends. De vraag die mij dagelijks inspireert is ‘Hoe kunnen wij weer samen genieten van eerlijk voedsel?’. Ik wil met Onze Markt de waarde van voedsel terugbrengen en de consument een stem geven in het systeem waarin we leven.

Minne.jpg

Minne

Ik doe niks liever dan mensen bij elkaar brengen. Ik ben enthousiast, een doorzetter en ik heb een passie voor goed eten. Mijn doel is om met elkaar een transparanter en eerlijker voedselsysteem te creëren. Dat iedereen weet wat er achter de schappen gebeurt en de boer weer een gezicht krijgt! Want ik ben overtuigd dat iedereen een beter voedselsysteem wil. Wij creëren Onze Markt.

 

Internationale beweging

Het concept is in het leven geroepen door activist Nicolas Chabannes in Frankrijk onder de naam ‘C’est qui, le patron?!’. Na het eerste product (melk) gelanceerd te hebben werd het een daverend succes.

 

C’est qui, le patron?! is momenteel het twee na grootste melkmerk van Frankrijk, produceert ondertussen meer dan 30 andere (non-zuivel) producten en is uitgebreid naar 8 andere landen. Dit succes brengen wij naar Nederland. Doe jij mee?

Andere landen die mee doen: België, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Griekenland, VS, Marokko & Frankrijk.

Internationale groep CQLP.jpg